FAQ

Op deze website hebben we alle plannen voor Springfield zo uitgebreid mogelijk beschreven. Toch kunnen we ons voorstellen dat je vragen hebt. In de FAQ-lijst hebben we de belangrijkste vragen en antwoorden voor je op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur dan een mailtje naar info@springfield.nl. Wij voegen de meest gestelde vragen toe aan de lijst.

Zijn er al plannen bekend?

Op dit moment werken wij hard aan de uitwerking van de plannen. Zodra er meer bekend is komen we bij u terug voor meer informatie.

Hoeveel en welke woningen komen er op deze locatie?

We schatten in dat er tussen de  115 - 140 woningen komen op deze locatie. Hier gaat het om appartementen in de vrije sector, sociale huur appartementen en stadswoningen.

Komen er betaalbare huurwoningen?

Er komen sociale huurwoningen en koopwoningen in het plan. Dit wordt op dit moment verder uitgewerkt. Houd onze website in de gaten voor meer informatie.  

Mag er zomaar alles gerealiseerd worden?

Nee, de gemeente Arnhem heeft uitgangspunten bepaald. Deze zijn te vinden via: https://www.arnhem.nl/raapopseweg

Hoe hoog worden de gebouwen?

Dat weten we nog niet precies. De gemeente Arnhem heeft de bouwhoogten vastgezet. Deze zijn te vinden in de uitgangspuntennotitie, via: https://www.arnhem.nl/raapopseweg

Hoe duurzaam is Springfield?

De gebouwen worden Bijna Energie Neutraal (BENG). We denken nu aan bodemenergie voor verwarming en warm water. Daarnaast proberen we zoveel mogelijk zonnepanelen te plaatsen. Groen is ook belangrijk. Onze ambitie is om stukjes Veluwe rondom onze gebouwen te realiseren. Dit helpt tegen hitte stres en het opvangen van regenwater.  Daarnaast denken we na over natuurinclusief bouwen, zoals nestkasten in gevels.  Springfield wordt voor mens en natuur een fijne plek om te wonen.

Waar parkeren de nieuwe bewoners straks?

De nieuwe bewoners en bezoekers parkeren straks op de locatie. Dit is voor hen gratis.  

Het is nu al erg druk op de Velperweg/Raapopseweg. Wordt er gekeken naar de invloed van deze nieuwe woningen op de verkeersafwikkeling?

Zeker, we voeren onderzoek uit naar de verkeersafwikkeling van de locatie. Daarnaast kijken we goed naar de ontsluiting van de locatie. 

Wordt het kruispunt Velperweg/Raapopseweg aangepakt?

Dit is niet aan ons, maar aan de gemeente Arnhem. We overleggen de uitkomsten van ons verkeerskundig onderzoek met de gemeente Arnhem. 

Is er al bekend welke makelaars de appartementen en woningen gaan verkopen en wanneer de inschrijving start?

Deze informatie is nog niet bekend. Op dit moment is de planning nog onzeker, meld je vooral aan als belangstellende om als eerste op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen!