Appartementen en stadsvilla’s

Springfield verrijst op de plek waar ooit het Novartis hoofdkantoor gevestigd was. Tegenover het oude AKZO-gebouw en naast het voormalige Postbank-kantoor, beide inmiddels getransformeerd tot nieuwe woonlocatie. Springfield wordt echter geen transformatie of renovatie, maar complete nieuwbouw. Het oude kantoorcomplex wordt daarmee gesloopt. Bestaande uit een mix van appartementen èn een aantal fraaie stadsvilla’s. Er komt een grote variëteit aan woningen, van lekker compact tot zeer royaal, zowel huur als koop. On-Arnhems qua architectuur, maar tegelijkertijd helemaal passend bij de dynamiek van de locatie.

 

 

 

On-Arnhemse architectuur

 

De Arnhemse Velperweg kent een rijke geschiedenis. Hier woonden ooit de notabelen van de stad en strekten fraaie landgoederen zich uit tot de Veluwe. Met de bouw van nieuwe wijken kwam ook de bedrijvigheid. Imposante kantoorgebouwen en fabrieken bepaalden het straatbeeld en wonen werd steeds meer werken. Springfield laat oude tijden herleven. We gaan voor een architectonisch hoogstandje dat ongekend is voor de stad. Een fraai geheel, waarin zowel appartementen als stadsvilla’s komen. Koop en huur, compact of juist riant. Met uitzicht over de stad en met de Veluwse grond aan de voeten. Hier wonen wordt eindeloos genieten.

 

Een stukje Veluwe rondom de gebouwen

 

Het landschap staat centraal bij alle plannen voor Springfield. Met volop aandacht voor het groen dat zo kenmerkend is voor befaamde Arnhemse parken, buitenplaatsen en landgoederen als Rennen Enk, Bronbeek, Angerenstein, Zypendaal, Sonsbeek, Daalhuizen en Klarenbeek. Het zijn de uitlopers van de Veluwezoom die ooit de natuur tot in de stad brachten. Dat is wat Springfield ook doet door de Veluwe terug te brengen aan de Velperweg. Met behoud van de monumentale bomen en een gemeenschappelijke park voor de bewoners. Vanuit je voordeur in Springfield stap je straks direct de natuur in.

Goed bereikbaar
 

Springfield is vanuit alle windstreken goed te bereiken. Zowel met de auto, de fiets als het OV. Station Velperpoort is vlakbij en binnen paar minuten zit je op knooppunt Velperbroek en de A12 richting Utrecht of Duitsland. De stad doe je op de fiets. Binnen tien minuten sta je in het centrum en de bus stopt voor de deur van Springfield. Parkeren doe je op eigen terrein, uit het zicht onder de gebouwen.

Publieke functies
 

Naast wonen denken wij aan een publieke functie. Graag zouden wij hier een voorziening willen creëren, waar niet alleen de bewoners van Springfield, maar ook buurtbewoners gebruik van kunnen maken. Wat dat wordt, laten we graag aan jou. Heb jij een creatief idee? Een sportruimte, horecavoorziening of iets anders? Laat het ons dan weten.

Duurzaamheid

Klimaatbestendig en energiezuinig

 

Groen staat centraal in alle plannen voor Springfield. Dat kan ook niet anders, als je zo dicht bij de natuur gaat wonen. Natuurlijk voldoen alle appartementen en stadsvilla’s straks aan de hoogste milieu- en comforteisen. Daarnaast is er veel aandacht voor biodiversiteit en klimaatbestendigheid. Slimme oplossingen zoals waterinfiltratie en tal van energiebesparende en CO2-verlagende maatregelen maken van Springfield straks een duurzame en toekomstbestendige woonplek.

Vroeger

Zo was het vroeger

 

In de 19e en vroeg 20e eeuw stond de Velperweg landelijk bekend om zijn aaneengesloten reeks landgoederen en villa’s met grote tuinen. Samen met de fraai aangelegde singels bepaalde deze weg het beeld dat men in die tijd had van Arnhem als vestigingsplaats voor welgestelden. In de twintigste eeuw kwam de bedrijvigheid en verloor de Velperweg haar groene karakter. Springfield brengt die weer terug!
 

Wat vind jij van Springfield?


De plannen voor Springfield zijn volop in ontwikkeling. En nu is het de beurt aan jou. Wat vind jij ervan? Voor de ontwikkelaar en de gemeente Arnhem is het heel belangrijk om te horen hoe jij alle plannen ontvangt en waar we eventueel nog aanpassingen kunnen doen of verbeteringen kunnen doorvoeren. Opmerkingen en suggesties zijn dan ook van harte welkom. Vul het enquêteformulier in en laat ons weten hoe jij zou willen wonen in Springfield Arnhem.

 

Dit vind ik van Springfield

FAQ


Op deze website hebben we alle plannen voor Springfield zo uitgebreid mogelijk beschreven. Toch kunnen we ons voorstellen dat je vragen hebt. In de FAQ-lijst hebben we de belangrijkste vragen en antwoorden voor je op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur dan een mailtje naar info@springfield.nl. Wij voegen de meest gestelde vragen toe aan de lijst.
 

Naar de FAQ’s

 

Meld je aan en geef jouw woonwensen door

Heb je belangstelling om in Springfield te wonen en wil je graag op de hoogte gehouden worden? Meld je dan nu aan via onderstaande link. Zo gauw wij nieuws hebben, hoor jij dat als eerste! Ook kan je na je aanmelding in jouw accountomgeving de woonwensen enquete invullen.

 

Meld je aan