De Velperweg

Springfield verrijst aan de befaamde Arnhemse Velperweg. In de negentiende en vroege twintigste eeuw stond deze statige laan landelijk bekend om zijn aaneengesloten reeks landgoederen en villa’s met grote tuinen, die zich uitstrekten tot de Veluwe. Samen met de fraai aangelegde singels bepaalde de Velperweg het beeld dat men in die tijd had van Arnhem als vestigingsplaats voor welgestelden. Daar kwam dan ook de naam ‘Haagje van het Oosten’ vandaan. Vooral na de Tweede Wereldoorlog moesten veel villa’s en landhuizen wijken voor nieuwe gebouwen. In die jaren kwam ook de bedrijvigheid. Imposante kantoorgebouwen en fabrieken bepaalden het straatbeeld en wonen werd steeds meer werken. Ondanks die veranderingen is er aan de Velperweg nog veel negentiende-eeuwse en vroeg twintigste-eeuwse architectuur te zien. Met als kers op de taart een nieuwe architectonische landmark: Springfield.

Park Angerenstein
 

Een van de landgoederen die in vroeger dagen aan de Velperweg lagen, was Angerenstein. Het landgoed en het landhuis worden al genoemd in oude documenten uit het jaar 1487. Het landhuis en de omliggende gronden waren tot ver in de twintigste eeuw eigendom van steeds wisselende adellijke families. In 1940 kwam daar een einde aan, toen het werd gekocht door de gemeente Arnhem, dat van het landgoed een stadspark maakte. Tegenwoordig is het een heerlijke plek om te wandelen en te relaxen. Eeuwenoude bomen, grazige weiden en veel water bepalen het beeld en maken van het park een gezellige en levendige ontmoetingsplek voor de wijkbewoners.

r
1
2
3

De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe wordt ook wel de groene schatkamer van Nederland genoemd. De natuur is er prachtig en afwisselend, met uitgestrekte bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Het park is een thuis voor edelherten, moeflons, runderen, vossen en wilde zwijnen en ook kunst en architectuur vormen een pijler onder het werkelijk unieke park. Met dank aan het echtpaar Anton en Helene Kröller-Müller, dat ie naast het beroemde museum ook Jachthuis Sint Hubertus lieten ontwerpen en bouwen door de beroemde architect Berlage. Op de Hoge Veluwe kun je eindeloos op ontdekkingstocht en verveel je je geen moment. Zoveel moois om de hoek bij Springfield. Wat een cadeautje.

1
2
3

Het Modekwartier
 

Springfield ligt aan de rand van het befaamde Modekwartier, midden in de Arnhemse wijk Klarendal. Het is vooral een creatieve wijk, geheel gewijd aan mode, design, kunst en eten, met uiteenlopende winkels, werkplaatsen, studio’s, galerieën, restaurants en showrooms. Aanstormend talent, gevestigde namen, trendsetters en ambachtsmensen vormen het kloppend hart van het dynamische Modekwartier. Het is er heerlijk struinen en vergeet vooral niet een bezoek te brengen aan de cafés en restaurants in het Modekwartier, die tot de belangrijkste hotspots van Arnhem behoren.

Mode

Arnhem Centrum
 

Op de fiets ben je binnen tien minuten in het bruisende centrum van Arnhem. De stad leeft volop en heeft veel te bieden. Winkels, cafés, restaurants en musea natuurlijk. Maar ook geweldige culturele hotspots zoals Musis, het Stadstheater, het Posttheater, Luxor Live en Willem I. Arnhems is de stad van Oostpool en Introdans, het Gelders Orkest (Phion) en heel veel bekende modeontwerpers, kunstenaars, muzikanten en designers. Arnhem is creatief, vooruitstrevend en gezellig op elke straathoek. Van Korenmarkt tot Zeven Straatjes en van Rijnkade tot Strand Zuid op Stadsblokken-Meinerswijk.

Arnhem
3
2
1