Dit is Springfield

Gebeurt dit in Arnhem? Dit is de reactie die we willen hebben op onze toekomstige plannen. De ambities liggen dus hoog.  We hopen dat die vraag in je opkomt als je kennismaakt met de plannen voor Springfield. Maar als je straks kijkt zie je dat Springfield alles in zich heeft wat Arnhem zo bijzonder maakt: creativiteit, durf, ambitie en innovatie. Hier woon je straks met de bruisende binnenstad aan je voeten en de natuur tot aan je voordeur. Met Springfield zet Arnhem een uitzonderlijke stap op weg naar het stadse wonen van de toekomst.

 

Het plan

 

Bekijk het laatste nieuws…
 

De plannen voor Springfield zijn volop in ontwikkeling. We houden je hiervan graag op de hoogte. Bekijk het laatste nieuws bij de nieuwsberichten pagina. 

 

Bekijk het laatste nieuws

… en blijf op de hoogte
 

De komende periode gaan we hard aan het werk met het uitwerken van alle ideeën en plannen. Daar houden we je natuurlijk graag van op de hoogte. Schrijf je daarom nu alvast in als belangstellende in Springfield. Het verplicht je verder tot niets. Als je belangstelling hebt om in Springfield te wonen kan je na je aanmelding in je eigen accountomgeving je woonwensen doorgeven in de woonwensen enquête die hier te vinden is.  Zo gauw wij nieuws hebben, hoor jij dat als eerste via de digitale nieuwsbrief. 

 

Houdt mij op de hoogte

 

On-Arnhemse architectuur

 

De Arnhemse Velperweg kent een rijke geschiedenis. Hier woonden ooit de notabelen van de stad en strekten fraaie landgoederen zich uit tot de Veluwe. Met de bouw van nieuwe wijken kwam ook de bedrijvigheid. Imposante kantoorgebouwen en fabrieken bepaalden het straatbeeld en wonen werd steeds meer werken. Springfield haalt het wonen en groen terug. De ambitie is een architectonisch hoogstandje dat ongekend is voor de stad. Een fraai geheel, dat bestaat uit verschillende gebouwen waarin zowel appartementen als stadsvilla’s komen. Koop en huur, compact of juist riant. Met uitzicht over de stad en omringt door Veluws groen. Hier wonen wordt eindeloos genieten.

 

Stoere architectuur, mooie zichtlijnen, in het oog springende hoogteverschillen, een geweldig uitzicht en passend bij de bebouwing in de directe omgeving: het ensemble van gebouwen is met heel veel oog voor detail vormgeven.

 

Een stukje Veluwe rondom de gebouwen

 

De locatie is nu erg versteend. Daarom staat  het landschap staat centraal bij de plannen voor Springfield. Met volop aandacht voor het groen dat zo kenmerkend is voor befaamde Arnhemse parken, buitenplaatsen en landgoederen als Rennen Enk, Bronbeek, Angerenstein, Zypendaal, Sonsbeek, Daalhuizen en Klarenbeek. Het zijn de uitlopers van de Veluwezoom die ooit de natuur tot in de stad brachten. Dat is wat Springfield ook doet door de Veluwe door te trekken en zo het groen terug te brengen aan de Velperweg. Met behoud van de monumentale bomen en een gemeenschappelijke binnentuin voor de bewoners. Vanuit je voordeur in Springfield stap je straks direct de natuur in.

 

Arnhem en de Veluwe horen bij elkaar. In Springfield komt die connectie weer tot leven. We hebben ideeen om rondom de gebouwen, een parkachtige omgeving te realiseren die recht doet aan de groene geschiedenis van de locatie. Graag horen we hoe jullie hierover denken. Vul hiervoor de enquête in!

3
Je bent zo in Arnhem…
 

Arnhem heeft alles wat het leven in de grote stad zo aantrekkelijk maakt. Een bruisend stadscentrum, prachtige parken en een breed aanbod aan culturele instellingen, musea en theaters. Maar ook de beste restaurants, gezellige cafés en de leukste winkels. Pak de fiets en volg je weg over de Velperweg, door de Steenstraat, langs Musis Sacrum, door het Lauwerspark richting de Markt en beleef de hoofdstad van Gelderland in al zijn facetten. ‘Het Haagje van het Oosten’, is een stad waar je echt alle kanten uit kunt.

 

 

“Flaneer langs de Rijn, pak het pontje naar het strand, drink een biertje op de Korenmarkt, dineer in de Zeven Straatjes of hang een middag lang lui in een van de vele stadsparken. ”

4
… en net zo snel in de natuur 

 

De plek waar Springfield verrijst is veel groener dan je misschien denkt. Het landschap is hier altijd bijzonder geweest. Er zijn grote hoogteverschillen op het terrein. Echt Arnhems DNA... De locatie bevindt zich tussen drie landschappen in: de Veluwse Stuwwallen, de Rivierzone en het Polderlandschap. Daartussen ontwikkelde de stad Arnhem zich. Een parkrijke stad, waar de groene uitlopers van de Veluwe tot ver in de stad reiken. Neem Park Angerenstein of Park Klarenbeek; je loopt er zo naar toe. Maar ook de Veluwezoom met zijn ongerepte natuur is vlakbij.

 

“De drukte van de stad ontvluchten of gewoon even lekker naar buiten om je hoofd leeg te maken? Stap je voordeur uit en je staat vrijwel direct midden in de natuur. ”

Van plannen naar verkoop


Samen met alle partners werken we hard aan het ontwerp. Het bestemmingsplan gaat in het najaar van 2023 ter inzage. Als alles meezit gaan we in het najaar van 2024 in verkoop. Schrijf je in ieder geval in voor de digitale nieuwsbrief en meld je aan als belangstellende. Zo kunnen we je gericht op de hoogte blijven houden van alle laatste ontwikkelingen.
 

Bekijk de planning

FAQ


Op deze website hebben we alle plannen voor Springfield zo uitgebreid mogelijk beschreven. Toch kunnen we ons voorstellen dat je vragen hebt. In de FAQ-lijst hebben we de belangrijkste vragen en antwoorden voor je op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur dan een mailtje naar info@springfield.nl. Wij voegen de meest gestelde vragen toe aan de lijst.
 

Naar de FAQ’s

 

Meld je aan en geef jouw woonwensen door

Heb je belangstelling om in Springfield te wonen en wil je graag op de hoogte gehouden worden? Meld je dan nu aan via onderstaande link. Zo gauw wij nieuws hebben, hoor jij dat als eerste! Ook kan je na je aanmelding in jouw accountomgeving de woonwensen enquete invullen.

 

Meld je aan